Huawei lansează Petal Maps și HUAWEI Docs și îmbunătățește Petal Search

23.10.2020
Huawei lansează Petal Maps și HUAWEI Docs și îmbunătățește Petal Search

Probabil mai interesant decât anunțul noilor telefoane Huawei Mate 40, pe care mulți probabil că nu și le vor permite, acestea pornind de la prețuri de 900 euro și ajungând până pe la 2.300, este faptul că producătorul Chinez începe să dezvolte alternative la serviciile Google. Este vorba despre trei servicii pe care utilizatorii de telefoane Huawei fără Google Mobile Services probabil că le așteptau cu nerăbdare: hărți, documente și căutări, integrate în Huawei Mobile Services. Toate intră acum sub branding-ul „Petal”.

Huawei Mobile Services primește hărți, documente și căutări mai avansate

Petal Search era deja lansat de câteva luni sub formă de aplicație, însă acum primește o integrare mai adâncă în sistemul de operare EMUI 11. Acesta permitea deja căutări text și prin voce, însă acum primește și căutări foto, similare cu ceea ce oferă Google Lens. Pe lângă căutări obișnuite, Petal Search permite și căutarea de aplicații pe care nu le găsești în magazinul AppGallery, dar include și informații automat. Poți găsi cazări, bilete de avion și alte informații de acest gen printr-o simplă căutare.

petal maps

Dar ce a lipsit de pe ultimele câteva telefoane Huawei și pentru care nu a existat o alternativă extrem de bună era un serviciu de hărți. Sigur, Here We Go oferă navigație urbană foarte bună, iar TomTom are tradiție mare în navigație auto, însă niciunul nu era comparabil în funcționalitate și interfață cu Google Maps. Din acest motiv, Huawei a dezvoltat Petal Maps.

Aplicația de va fi lansată în AppGallery și va oferi hărți în 140 de țări și în mai multe limbi. Permite navigație auto și pietonală, cât și cu transportul public, însă ultima opțiune va fi disponibilă la început doar pentru orașe mari. Pe hartă apar companii, restaurante și alte puncte de interes, iar Huawei spune că datele din aplicație sunt criptate și private.

huawei docs

În cele din urmă, Huawei oferă Huawei Docs, o alternativă la Google Docs. Deja telefoanele sale rulau Microsoft Office, însă nu exista o soluție nativă pe EMUI. Acum poți edita pe telefoane Huawei documente în format doc, prezentări de tip ppt și tabeluri în format xls fără a apela la soluții ale altor companii. De asemenea, Huawei Docs oferă și o aplicație de citit fișiere PDF. Huawei Docs vine tot pe AppGallery și oferă sincronizare în cloud și editare simultană cu mai mulți utilizatori, la fel ca Google Docs.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult