Iată de ce nu ar trebui să te bazezi pe o aplicaţie de fertilitate pentru a evita o sarcină nedorită

01.07.2016
Iată de ce nu ar trebui să te bazezi pe o aplicaţie de fertilitate pentru a evita o sarcină nedorită
Aplicaţiile de fertilitate nu sunt precise şi nu se bazează pe „ştiinţă solidă”, avertizează o echipă de cercetători de la Georgetown University School of Medicine. Oamenii de ştiinţă au ajuns la această concluzie după ce au analizat 100 de aplicaţii de acest fel, majoritatea disponibile în Google Play şi Apple App Store. 
 
Studiul vine la scurt timp după ce o altă echipă de cercetare le-a recomandat femeilor să nu folosească aplicaţii sau site-uri (au fost analizate 20 de site-uri şi 33 de aplicaţii) pentru a rămâne însărcinate sau a evita o sarcină nedorită. 
 
Citeşte şi: Google Maps adaugă pe Android navigaţia către destinaţii multiple
 
Studiile arată că milioane de femei din întreaga lume se bazează pe unelte imprecise atunci când doresc să afle perioada în care sunt fertile. Asta deoarece sunt mulţi factori, printre care şi abilitatea unei femei de a-şi simţi şi înţelege propriul corp, pe care aceste aplicaţii şi site-uri nu îi iau în considerare. 
 
 
Majoritatea aplicaţiilor şi site-urilor nu indică corect ziua de ovulaţie. La un ciclu stabil de 28 de zile, ovulaţia apare de obicei în ziua a 14-a după prima zi de menstruaţie. La un ciclu stabil de 29 de zile, ovulaţia are loc în ziua a 15-a. Din aplicaţiile analizate de cercetătorii de la Georgetown University School of Medicine, doar 6 au indicat precis ziua.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult