Îmbunătăţiri pentru platforma de mesagerie Google Hangouts

30.10.2013
Îmbunătăţiri pentru platforma de mesagerie Google Hangouts

Aplicaţia Hangouts pentru dispozitive cu Android primeşte un upgrade major, ce aduce suport pentru trimiterea de mesaje SMS, afişarea de GIF-uri animate şi o funcţie prin care putem comunica prietenilor locaţia unde ne aflăm.

Funcţia numită One-tap location apelează serviciul Google Maps pentru a trimite partenerului de conversaţie o hartă în miniatură ce descrie locaţia în care ne aflăm. Pentru activare este nevoie doar să atingem icon-ul prezentat în colţul dreapta-jos a aplicaţiei.

Funcţii noi pentru aplicaţia de mesagerie Google Hangouts

Promis încă de acum câteva luni, suportul pentru trimiterea de mesaje SMS permite desfăşurarea sesiunilor de mesagerie instant atât prin conexiunea la internet, dar şi trimiţând mesaje SMS direct către numărul de telefon al partenerului de conversaţie. Astfel, Google Hangouts poate înlocui cu succes aplicaţia standard pentru mesaje SMS prezentă pe telefonul mobil, oferind totodată mai multe opţiuni pentru comunicare, spre exemplu apeluri video.

Masiv îmbunătăţită pentru toate dispozitivele suportate, funcţia pentru apeluri video suportă afişarea fluxului video în mod maximizat şi introduce o serie de optimizări ce promit să îmbunătăţească aspectul imaginii.

Din păcate nu este clar dacă Google pregăteşte introducerea funcţiei One-tap location şi suportul pentru mesaje SMS în versiunea pentru dispozitive iOS a aplicaţiei. Între timp, noua versiune Hangouts este adăugată în magazinul Google Play, de unde va putea fi descărcată în cursul zilelor următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult