Înaintea anunțului iOS 17, peste 80% dintre utilizatorii de iPhone folosesc deja iOS 16

05.06.2023
Înaintea anunțului iOS 17, peste 80% dintre utilizatorii de iPhone folosesc deja iOS 16

Astăzi, 5 iunie, Apple dă startul evenimentului WWDC 2023, unde cel mai mare anunț va fi, probabil, dispozitivul VR Reality Pro. Pe lângă acesta, Apple va continua seria de prezentări software, unde iOS 17 va fi cu siguranță cel mai interesant. Se pare că în pragul anunțului noii versiuni de iOS, avem și un nou raport pentru adopția versiunilor de iOS din prezent. Așa cum era de așteptat, majoritatea celor care folosesc iPhone-uri, au iOS 16 instalat deja.

iOS 16, instalat deja pe majoritatea telefoanelor care au suport pentru acesta

iOS 16 a fost lansat în luna septembrie a anului trecut și la aproximativ nouă luni distanță, acesta este folosit de 81% dintre utilizatorii de iPhone. Aproape toți cei care au telefoane compatibile cu acest sistem de operare îl au deja instalat, proporția fiind de 90% dintre telefoanele Apple lansate în ultimii patru ani. Doar 8% folosesc iOS 15 dintre cele recente și 2% folosesc variante mai vechi.

Ce-i drept, este și destul de greu să te ferești de update. Pe de-o parte, Apple pune notificări în meniul de setări care nu dispar până când nu actualizezi telefonul, pe de altă parte, dacă ai orice fel de problemă sau vrei sa resetezi telefonul, atunci când îl configurezi de la zero, va trebui să treci prin procesul de update la cea mai recentă variantă.

ios ipados

Din restul telefoanelor care au mai rămas, 13% folosesc iOS 15, versiunea lansată în toamna lui 2021, și ultima versiune compatibilă cu iPhone 6S și iPhone 7. Doar 6% folosesc versiuni mai vechi de iOS.

Trecând la iPad-uri, doar 71% folosesc iPadOS 16. Această valoare este mai mică și pentru că utilizatorii de iPad tind să le păstreze pentru mai mult timp, chiar dacă nu mai primesc actualizări de software. 20% folosesc însă iPadOS 15, iar 9% versiuni mai vechi.

Dintre iPad-urile din ultimii patru ani, 76% sunt pe iPadOS 16, 18% pe 15 și 6% pe versiuni mai vechi. Apple oferă din când în când și actualizări de securitate pentru variantele mai vechi de iPadOS, deci chiar și cei care nu sunt la zi cu sistemul de operare, din varii motive, se pot bucura de o experiență de utilizare mai bine securizată.

sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult