Integrare Google Drive şi alte îmbunătăţiri aduse aplicaţiei Gmail pentru dispozitive cu Android

Integrare Google Drive şi alte îmbunătăţiri aduse aplicaţiei Gmail pentru dispozitive cu Android

Aplicaţia Gmail pentru tablete şi telefoane cu Android a trecut la o nouă versiune, primind funcţia Save do Drive şi alte îmbunătăţiri pentru interfaţă şi gestionarea mesajelor spam.

Foarte util pentru dispozitivele care nu dispun de prea multă memorie internă, butonul Save to Drive permite trimiterea fişierelor primite ca ataşament la mesaje email direct în contul Google Drive. Pe lângă reducerea traficului de date făcut prin conexiunea la internet, ataşamentele păstrate în contul Google Drive devin imediat accesibile de pe toate dispozitivele ataşate contului respectiv.

Integrare Google Drive şi ale îmbunătăţiri aduse aplicaţiei Gmail pentru dispozitive cu Android

Începând cu noua versiune, Gmail va informa despre email-urile trimise automat în directorul pentru mesaje spam, detaliind motivul pentru care au fost marcate ca spam.

Sidebar-ul afişat în partea stângă printr-un efect slide-out a fost şi el îmbunătăţit, permiţând accesarea conturilor email în orice pagină din cadrul aplicaţiei. Suplimentar, noul sidebar oferă acces direct la meniul Settings, uşurând accesul la opţiunile de configurare.

Pentru a beneficia de îmbunătăţirile aduse nu trebuie decât să instalaţi ultima versiune Gmail din magazinul Google Play, sau să aşteptaţi pachetul de actualizare oferit pentru download automat în cursul zilelor următoare. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult