Chrome primeşte extensia Save to Google Drive

12.12.2012
Chrome primeşte extensia Save to Google Drive

Google oferă o nouă extensie pentru web browserul Chrome, foarte utilă pentru cei care doresc să poată salva fişiere într-un loc accesibil de oriunde.

Google Chrome primeşte extensia Save to Google Drive

Odată instalată, extensia Save to Google Drive pune la dispoziţie o modalitate directă pentru descărcarea de imagini şi fişiere în contul Google Drive. Tot ce avem de făcut este să dăm click dreapta pe imaginea dorită şi să selectăm opţiunea Save Image to Google Drive.

Dacă dăm click pe icon-ul extensiei Save to Drive ne este oferită opţiunea de a păstra o imagine conţinând întreaga pagină web, sau numai porţiunea vizibilă pe ecran. Suplimentar, avem posibilitatea şi de a salva codul sursă HTML pentru pagina dorită, într-un fişier de forma nume.htm.

Odată ce am terminat de transferat fişierul dorit putem alege să-l deschidem din Google Drive, să-l redenumim sau vizualizăm în lista de fişiere salvate. La alegerea opţiunii pentru arătarea fişierului în Drive List avem posibilitatea să-l mutăm într-un director la alegere sau distribui mai departe prietenilor.

Imaginile salvate în Google Drive pot fi vizualizate într-un tab dedicat, în care putem face zoom cu rotiţa de scroll, insera comentarii sau descărca fişierul pe hard disk.

Extensia Save to Google Drive este compatibilă cu versiunea pentru PC a web browser-ului Google Chrome şi poate fi instalată de aici.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult