Intel a lansat Remote Keyboard, o aplicaţie mobilă pentru controlul PC-urilor

22.06.2015
Intel a lansat Remote Keyboard, o aplicaţie mobilă pentru controlul PC-urilor

Există deja pe Google Play Store mai multe aplicaţii care pot emula o tastatură sau un mouse pentru PC, însă asta nu a oprit dezvoltatorii din cadrul Intel să lanseze o aplicaţie similară. Aceasta este realizată în principal pentru a ajuta utilizatorii de dispozitive Compute Stick să îşi controleze noul computer-on-a-stick fără a apela la clasicele periferice.

Aplicaţia se numeşte Intel Remote Keyboard şi poate fi folosită pe orice dispozitiv cu Android. Aceasta foloseşte reţeaua locală pentru a se conecta la un computer cu Windows 7 sau 8 pe care este instalată aplicaţia de tip server. Atât timp cât ambele dispozitive se află în aceeaşi reţea, aplicaţia se va conecta la PC şi va emula funcţionalitatea de mouse şi tastatură.

Controlul este foarte intuitiv: spaţiul gol de pe ecran serveşte drept trackpad, o apăsare în acest spaţiu este echivalentă cu un click de mouse, apăsarea cu două degete serveşte drept click dreapta, iar apăsarea butoanelor de pe ecran simulează butoanele unei tastaturi. Există de asemenea o bară de scroll şi posibilitatea de a ascunde tastatura.

Aplicaţia Intel Remote Keyboard este disponibilă chiar acum în Google Play Store şi se distribuie complet gratuit. Aplicaţia pentru Windows se găseşte pe site-ul Intel şi este disponibilă în versiuni 32 şi 64-bit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult