Un document Intel pare să confirme pregătirile de lansare Windows 12

02.03.2023
Un document Intel pare să confirme pregătirile de lansare Windows 12

Windows 11 pare că nu va avea o carieră la fel de lungă ca predecesorul Windows 10, documentația atribuită unei familii de procesoare Intel așteptată pentru lansare anul viitor precizând și suport Windows 12.

Deși Microsoft nu a anunțat nimic oficial, Windows 12 este deja menționat în documentația pregătită de Intel pentru viitoarea sa platformă desktop, cu nume de cod Meteor Lake. Dezvăluirea este atribuită unei surse recunoscută pentru accesul la informații confidențiale despre produse Intel nelansate.

Spre deosebire de Windows 11, a cărei lansare a fost centrată pe îmbunătățirea securității Windows 10 prin folosirea de hardware criptografic specializat (modulul TPU),  noul Windows pare că se va axa mai mult pe integrarea capabilităților AI. De altfel, au apărut deja indicii atât din tabăra Intel, dar și AMD, cum că viitoarele generații de procesoare vor include și hardware specializat pentru procesare neurală. Astfel, accelerarea AI ar putea fi inclusă pe lista cerințelor de sistem, Windows 12 refuzând instalarea sau rulând cu funcționalitate limitată pe PC-urile găsite incompatibile.

Vestea bună este că, probabil, nu vei avea nevoie să-ți schimbi PC-ul cu unul din familia Meteor Lake de la Intel pentru a te bucura de funcțiile AI din Windows 12, rolul de accelerator AI putând fi luat și de GPU, dacă nu este dintr-o generație mult prea veche. Cât despre Meteor Lake, momentan aflăm doar că viitoarea platformă Intel va dispune de 20 lane-uri pentru conectarea viitoarelor plăci de extensie PCIe 5.0, respectiv, certificare Windows 12.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult