Intel Skylake va primi suport oficial pe Windows 7 şi 8.1

21.03.2016
Intel Skylake va primi suport oficial pe Windows 7 şi 8.1

După ce a dezvăluit că sistemele echipate cu procesoare Intel pe arhitectură Skylake nu vor primi suport pe Windows 7 şi Windows 8, Microsoft a decis totuşi să revină la această decizie. Unul dintre factorii care au dus la această de cizie a fost cu siguranţă mediul enterprise, unde upgrade-urile hardware se întâmplă mai des decât cele software. În cazul în care doriţi să rămâneţi pe o versiune mai veche de Windows, puteţi folosi de acum procesoare Intel Skylake fără probleme.

Iniţial, odată cu încheierea suportului software pentru sistemele de operare Windows 7 şi Windows 8, Microsoft încheia şi actualizările de securitate pentru sistemele bazate pe procesoare Skylake. Acest lucru urma să intre în vigoare din iulie 2017, însă Microsoft a confirmat că extinde această limită cu încă un an. Windows 7 şi Windows 8 vor fi în continuare actualizate până în iulie 2018, iar după această dată, vor primi în continuare actualizări de securitate importante până în 2020 (Windows 7) şi 2023 (Windows 8.1).

Suportul extins pentru Skylake nu înseamnă că vom putea rămâne pe Windows-urile vechi la infinit. Pentru următoarele generaţii hardware de la AMD şi Intel, Microsoft va oferi suport oficial doar pe Windows 10. Cei care instalează astfel de hardware pe Windows 7 şi 8 nu vor primi actualizări dedicate sistemelor, întrucât acestea nu vor fi testate şi nici recomandate pentru utilizare fără noul Windows.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult