Internetul la români: două din trei locuinţe au acces la Web

20.07.2009
Internetul la români: două din trei locuinţe au acces la Web

Internetul la români5,3 milioane de români, adică peste un sfert din populaţia ţării, dispun de o conexiune la Internet. Iar dacă ţinem cont că sondajul a fost realizat exclusiv în mediul urban, putem spune şi că două din trei locuinţe orăşeneşti au o “ţeavă” pentru accesul la reţeaua globală. Statisticile au fost obţinute în urma ultimului studiu efectuat de BRAT (Biroul Român de Audit al Tirajelor), în perioada ianuarie 2008 – ianuarie 2009.

În ceea ce priveşte tipul conexiunii la Internet, la putere se află cablul (folosit de 22,4% din totalul de utilizatori), urmat de dial-up (17,5%) şi reţeaua de cartier (10,5%).

Internetul de pe mobil a ajuns la o cotă de 3,4% (2,5% prin serviciile de date puse la dispoziţie de către operatori şi 0,9% prin intermediul conexiunii Wi-Fi).

Căutarea de informaţii şi accesarea e-mail-ului sunt principalele motive ale utilizării Internetului în mediul urban. Un număr relativ mare de persoane citesc presa pe internet, însă ponderea cumpărăturilor online sau a utilizatorilor care folosesc servicii bancare este scăzută, subliniind neîncrederea utilizatorilor în siguranţa serviciilor. Află mai multe despre studiul BRAT legat de utilizatorii de Internet, în ZF.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News