iOS 16.5, lansat oficial. Pare să fie un update de mentenanță

19.05.2023
iOS 16.5, lansat oficial. Pare să fie un update de mentenanță

După lansarea iOS 16.5, putem spune că această variantă a sistemului de operare de la Apple este destul de „completă”. Compania nu pare să mai aibă în plan integrarea de noi funcții, păstrând, cel mai probabil, restul de noutăți pentru lansarea iOS 17 din această toamnă. Dacă aveți un dispozitiv Apple, puteți instala chiar acum iOS 16.5, însă, în afară de mici bug-uri rezolvate, nu prea sunt prea multe noutăți. Ar fi indicat însă să instalați cât mai repede noul software pentru a fi la zi cu cele mai nou actualizări de securitate.

iOS 16.5, disponibil acum pe toate iPhone-urile compatibile

Alături de iOS 16.5, Apple a lansat și cealaltă suită de update-uri pentru restul sistemelor sale de operare: iPadOS 16.5, macOS Ventura 16.4 și watchOS 9.5. Întrucât toate sunt bazate pe același nucleu, update-urile vin de obicei simultan și beneficiază de aceleași îmbunătățiri. Doar anumite funcții specifice dispozitivelor sunt însă diferite între update-uri. De exemplu, iOS 16.5 primește un nou tab pentru sport în aplicația Apple News (care nu este disponibilă în România). Apple TV, în schimb, primește opțiunea de a împărți ecranul pentru a urmări până la patru meciuri simultan. Desigur, această funcție este disponibilă tot în SUA, unde poți folosi conținut din aplicațiile Apple, care transmit Major League Soccer și Friday Night Baseball.

Desigur, fundalul de ecran cu ocazia lunii „Pride”, a fost adăugat în acest update, așa cum era anunțat încă de săptămâna trecută.

Iată cum arată lista de îmbunătățiri pentru România:

Această actualizare include îmbunătățiri, corectări de probleme și actualizări de securitate pentru iPhone.

Această actualizare include următoarele îmbunătățiri și corectări de probleme:

  • Un nou fundal “Mândrie – celebrare” pentru ecranul de blocare, creat în onoarea comunității și culturii LGBTQ+
  • Rezolvă o problemă din cauza căreia Spotlight putea să nu mai răspundă la comenzi
  • Corectează o problemă care putea împiedica încărcarea conținutului Podcasturi în CarPlay
  • Corectează o problemă care putea cauza resetarea configurărilor “Timp de utilizare” sau nesincronizarea acestora pe toate dispozitivele

sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult