iOS 17 ar putea fi lansat și pe iPhone-uri lansate acum 6 ani, spre bucuria utilizatorilor care nu au făcut încă upgrade

06.04.2023
iOS 17 ar putea fi lansat și pe iPhone-uri lansate acum 6 ani, spre bucuria utilizatorilor care nu au făcut încă upgrade

Apple nu obișnuiește să oprească suportul software pentru telefoanele sale decât după mulți ani, recent iOS 16 scoțând de pe lista de dispozitive cu suport abia modelele iPhone 7 și iPhone 6S, variante lansate în urmă cu peste 5 ani. Se pare însă că cei care au deja iOS 16 nu vor trebui să se îngrijoreze că telefoanele lor mai vechi vor rămâne pe „dinafară”, conform unui nou leak. iPhone 8 și iPhone X, lansate în 2017, sunt în siguranță, conform MacRumors.

Dacă iPhone-ul tău vechi rulează deja iOS 16, ar putea să primească și iOS 17

Publicația dedicată zvonurilor despre produse de la Apple raportează că un leaker care s-a dovedit a oferi informații corecte despre companie în trecut, spune că iOS 17 nu va elimna suportul pentru dispozitive precum iPhone 8, 8 Plus, iPhone X, sau tabletele iPad Pro din prima generație, sau iPad 5. Acestea vor fi actualizate la noul iOS și iPadOS 17, la fel ca cele mai recente dispozitive.

Asta înseamnă că cei care au cumpărat un iPhone X în 2017, în urmă cu 6 ani, vor primi încă un an de actualizări, pentru un total de 6 ani, dacă abia iOS 18 va fi cel care va renunța la suportul pentru dispozitive atât de vechi.

Cu toate acestea, procesoarele Apple A11, care se regăsesc în iPhone X și iPhone 8 sunt deja destul de depășite. Apple nu mai oferă acces pentru aceste dispozitive la anumite funcții mai noi, care se folosesc de procesorul neural, introdus pe modelele de procesoare „Bionic”. Astfel, extragerea textului din fotografii, sau decuparea rapidă a obiectelor din imagini nu este posibilă pe aceste dispozitive în prezent.

Faptul că sunt actualizate asigură însă accesul la cele mai recente actualizări de securitate, cât și garanția că majoritatea aplicațiilor din App Store vor funcționa fără probleme pe acestea.

Următorul iOS este așteptat la WWDC

Apple nu oferă o promisiune oficială pentru suport software pe telefoanele sale, însă majoritatea primesc cel puțin 5 ani de actualizări din momentul lansării, și uneori acestea ating chiar 6 sau 7 ani. Abia recent, Samsung, Oppo și alte câteva companii din zona Android au început să promită câte 5 ani de actualizări de securitate, dar doar 3-4 ani maximum de actualizări de sistem, la cea mai recentă versiune de Android.

iOS 17 va fi anunțat oficial la WWDC 2023, la începutul lunii iunie, iar un beta pentru dezvoltatori este așteptat la scurt timp după anunț. Odată cu lansarea versiunii beta, vom avea și confirmarea listei de dispozitive compatibile.

Sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult