iPadOS 16 probabil că nu va fi lansat în luna septembrie, punând sub semnul întrebării și alte lansări de produse Apple

04.08.2022
iPadOS 16 probabil că nu va fi lansat în luna septembrie, punând sub semnul întrebării și alte lansări de produse Apple

Potrivit zvonurilor preluate de publicația Bloomberg, Apple nu va lansa firmware-ul pentru tablete iPadOS 16 simultan cu versiunea iOS 16 pentru iPhone, în luna septembrie. Asta ar implica și o decalare a lansărilor de produse, următoarea generație iPad întârziind până în luna octombrie, cel mai devreme.

Oficial, motivul întârzierii ar fi o caracteristică iPadOS nou adăugată. Stage Manager, o caracteristică multitasking dezvoltată de Apple special pentru tabletele iPad, are scopul de a oferi o experiență de utilizare mai asemănătoare folosirii ferestrelor de aplicații pe PC-urile Mac. Astfel, implementarea Stage Manager este un factor care contribuie la lansarea întârziată a iPadOS 16, Apple nereușind să rezolve toate bug-urile în timp util. Dacă lansarea este amânată, Apple ar avea mai mult timp să se concentreze pe finalizarea iOS 16, la timp pentru lansarea iPhone din această toamnă.

iPadOS 16 aduce și alte noutăți, cum ar fi o aplicație meteo încorporată, suport mai bun pentru afișajele externe și setări asemănătoare Mac pentru aplicațiile de productivitate. iOS 16 aduce și o nouă versiune Lock Screen, opțiunea de a sterge mesajele iMessage deja trimise și o aplicație Home reproiectată.

De când Apple a separat iPadOS în propriul sistem de operare în 2019, actualizările livrate au fost în principal sincrone cu cele de iOS, venind alături de actualizările software pentru iPhone și iPad. Lansarea învtârziată a iPadOS 16 se va abate de la programul obișnuit de lansare al Apple. Stage Manager este compatibil doar cu modelele iPad Pro și iPad Air începând cu generația M1, ceea ce a generat unele nemulțumiri vizând discriminarea posesorilor de portabile de generație mai veche.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult