Google va retrage suportul în Play Store pentru această versiune de Android

11.07.2021
Google va retrage suportul în Play Store pentru această versiune de Android

Play Store, alături de restul aplicațiilor din pachetul Google Play Services, vor înceta să mai funcționeze pe telefoanele și tabletele care rulează această versiune de Android.

Cândva, extrem de populară, versiunea Android Jelly Bean este pusă pe făraș de Google, împreună cu orice dispozitive care încă o folosesc.

Lansată în anul 2012, generația Jelly Bean este cunoscută mai bine după numerele de versiune Android 4.1, până la 4.3. În prezent, mai puțin de 1% dintre dispozitivele cu Android încă aflate în circulație mai folosesc, Google stabilind că efortul susținerii acestora nu mai este justificat.

Mulțumită designului modular al platformei Android, dispozitivele cu sistem Android Jelly Bean vor continua să funcționeze cu aplicațiile deja instalate, dar nu vor mai primi actualizări iar în eventualitatea resetării la setările de fabrică, singura modalitate pentru instalarea de aplicații va fi procedeul sideloading, căutând APK-uri mai vechi pentru aplicațiile preferate în alte surse decât magazinul Play Store. În mod inevitabil, aplicațiile instalate rămân și ele fără suport din partea dezvoltatorilor, ceea ce înseamnă că buna funcționare a acestora nu mai poate fi garantată.

Play Store jelly bean kit kat

Retragerea suportului Google Play Services pentru generația Android Jelly Bean va deveni oficială începând cu luna august 2021. Totuși, asta nu înseamnă că dispozitivele cu Android 4.x for înceta imediat să mai funcționeze, însă oferta de aplicații disponibile în Play Store va stagna la versiunile actuale, tot mai multe selecții apărând ca indisponibile pentru dispozitivul folosit.

Totuși, dacă deții un dispozitiv actualizat la Android 4.4, cu nume de cod KitKat, acesta va fi în continuare suportat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult