Jumătate dintre utilizatorii Windows ar fi dispuși să facă upgrade la Windows 11

24.08.2021
Jumătate dintre utilizatorii Windows ar fi dispuși să facă upgrade la Windows 11

Urmând experienței dificile avute cu tranziția de la Windows 7 la Windows 10, trecând prin „episodul” Windows 8 unde Microsoft părea să aibă o agendă cu totul diferită de așteptările utilizatorilor, am putea crede că upgrade-ul la Windows 11 va fi tratat cu multă neîncredere. Aparent, nu este cazul.

Potrivit unui sondaj desfășurat de Windows Report, un site cu oarece reputație pe acest segment de piață, utilizatorii Windows sunt aproape convinși să treacă la Windows 11 (46%), dacă în prezent folosesc un PC cu Windows 7. Rata de acceptare urcă la 89% în cazul utilizatorilor de Windows 10, chiar dacă numai 17% dintre aceștia s-au lăsat convinși să instaleze versiunea Beta, înrolându-și PC-ul în programul detestare Microsoft Insiders.

Tot la capitolul surprize, noul Start Menu poziționat pe centrul Taskbar este acceptat deja de mai mult de o treime dintre utilizatorii Windows 11. O altă surpriză este și că o treime dintre respondenți se arată dispuși să achiziționeze un dispozitiv care include capabilități touch, odată ce Windows 11 este lansat oficial.

În timp ce Windows 11 a fost deja anunțat oficial, versiunea finală încă este la câteva luni distanță. Deocamdată, informațiile prezentate pe blogurile Microsoft și pe web indică o lansare în octombrie, cu disponibilitate mai largă în 2022, însă doar pentru PC-urile compatibile.

În timp ce sondajul arată o viziune generală pozitivă asupra Windows 11, în practică aproape un sfert dintre participanții la sondaj nu dispun de un PC care să întrunească cerințele minime de compatibilitate. Această cifră finală este probabil legată de faptul că 42% dintre persoanele chestionate nu știu ce este un cip TPM, sau la ce folosește tehnologia pe care este bazată securitatea noului OS Microsoft.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult