Microsoft a „scăpat” o captură de ecran din Windows 12 într-una dintre prezentările sale. FOTO

14.10.2022
Microsoft a „scăpat” o captură de ecran din Windows 12 într-una dintre prezentările sale. FOTO

Windows 11 abia împlinește un an de la lansare, iar noul sistem de operare deja a primit două actualizări majore pe parcursul anului 2022, însă Microsoft continuă dezvoltarea pentru variantele viitoare. Se pare că deja există un plan și un design îmbunătățit pe care s-ar putea să îl vedem în câțiva ani pe Windows 12, dar compania a „scăpat” deja o imagine cu interfața acestuia într-una dintre prezentările sale recente.

Windows 12 va semăna mai mult cu macOS de la Apple

În cadrul Ignite 2022, cel mai mare eveniment Microsoft al anului, compania a includ un screenshot în care un computer care aparent rula Windows 11, de fapt include câteva diferențe majore care sugerează că este vorba despre o versiune viitoare a sistemului de operare. Acesta ar putea fi un prototip pentru Windows 12, întrucât partea de jos a ecranului nu este identică cu cea de pe Windows 11. Taskbar-ul, care a fost dintotdeauna lipit de marginea inferioară a ecranului, pare acum să „plutească” la câțiva milimetri deasupra marginii. Astfel, taskbar-ul devine un soi de „dock”, la fel ca pe macOS, unde aplicațiile favorite sunt integrate pe un meniu plutitor.

windows 12 next valley
Windows 12 Next Valley, sursa: Windows Central

De asemenea, informațiile rapide, pe care le găsim de obicei în taskbar au fost mutate în partea de sus a ecranului, tot ca pe macOS. Ora exactă, indicatoarele de baterie și Wi-Fi, vremea și căutările au fost toate mutate pe o nouă bară din partea de sus. Imaginea dezvăluie și faptul că prototipul pentru Windows 12 este dezvoltat sub numele de „Next Valley”.

Având în vedere însă că abia am primit Windows 11, acest concept va deveni realitate probabil peste câțiva ani buni. Windows 10 a fost păstrat pe piață pentru 6 ani înainte de a fi înlocuit cu Windows 11, deci ne putem aștepta la încă 5 ani cu sistemul de operare actual, înainte de a fi înlocuit cu ceea ce vedem în acest concept.

sursa: Windows Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult