Microsoft anulează patch-urile pentru vulnerabilităţile Meltdown şi Spectre cu nou patch urgent

29.01.2018
Microsoft anulează patch-urile pentru vulnerabilităţile Meltdown şi Spectre cu nou patch urgent

Lansate în mare grabă cu speranţa de a face uitată una dintre cele mai mari gafe din istoria modernă a microprocesoarelor, patch-urile Meltdown/Spectre au sfârşit prin a crea mai multe probleme decât rezolvă, transformând o situaţie care deja prezenta o grea lovitură de imagine pentru Intel într-un circ mediatic.

După ce mai întâi AMD a raportat probleme legate de repornirea spontană PC-urilor echipate cu anumite modele de procesoare, şi reprezentanţii Intel au fost nevoiţi să admită că probleme similare vizează şi o parte dintre procesoarele companiei. În cele din urmă, un adevăr incomod a ieşit la iveală: majoritatea PC-urilor echipate cu procesoare Intel şi AMD au devenit instabile şi sunt predispuse la reporniri spontane, mai numeroase decât media anterioară aplicării patch-urilor buclucaşe.

Fără o soluţie definitivă la îndemână, Intel şi Microsoft au decis retragerea patch-urilor Meltdown şi Spectre, cum altfel decât cu un nou patch livrat prin serviciul Windows Update.

Numit KB4078130, patch-ul livrat ca actualizare urgentă pune utilizatorii în situaţia de a alege între a beneficia de protecţie împotriva unor vulnerabilităţi care expun PC-urile la potenţiale furturi de date şi pericolul imediat al pierderilor de date şi perturbarea activităţii, cauzată de funcţionarea defectuoasă a echipamentelor.

Însă lucrurile nu vor rămâne aşa pentru mult timp, Intel lucrând deja la noi patch-uri care ar trebui să evite problemele legate de stabilitatea PC-urilor. Rămâne doar de văzut ce penalizare de performanţă implică noua metodă de abordare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult