Microsoft anunță Copilot, asistentul AI care ar putea revoluționa modul în care editezi documente Word

17.03.2023
Microsoft anunță Copilot, asistentul AI care ar putea revoluționa modul în care editezi documente Word

Cum ar fi ca în loc să scrii documente Microsoft Word, cuvânt cu cuvânt, să-ți rezumi doar ideile către Copilot, asistentul tău AI generând documentul complet, pe care tu doar să-și verifici și, eventual, să-l semnezi?

Demonstrat deocamdată la stadiu experimental, noul Copilot pentru Microsoft Word arată mult potențial. Practic, autorul este pus în rol de Director, iar AI-ul Copilot ia rolul de asistent personal.

Atât timp cât nu te abați prea mult de la sarcinile obișnuite pentru o zi de muncă la birou, vei putea cere asistentului Copilot să compună mesaje în locul tău, să răspundă la email-uri și chiar să automatizeze anumite sarcini, precum confirmarea participării la evenimente.

Cel puțin în demonstrația oferită, sistemul nu este complet autonom, existând o fereastră Text deasupra căreia apar tot felul de sugestii de forma unor butoane. Practic, începi cu  solicitare de inițială, precum „scrie un mesaj către compania X, pentru subiectul Y”, după care aștepși câteva secunde pentru ca AI-ul să înceapă draft-ul mesajului, ajustând detalii esențiale pe parcurs. Spre exemplu, poți revizui numele companiei auto-completat în text, respectiv, alege direcția mesajului folosind sugestiile de forma unor butoane inserate la partea de sus.

Noul asistent Copilot va apărea în toate aplicațiile Microsoft Office suportate, drept un chatbot-AI accesibil din colțul dreapta-sus a ecranului. Vestea bună este că utilizatorii care preferă să păstreze controlul total asupra conținutului redactat nu vor fi incomodați cu ajutorul propus de Microsoft. Totuși, odată ce descoperi că poți scrie la nivel-expert un email de o pagină, în câteva secunde, va fi destul de greu să treci cu vederea noua facilitate.

Un alt argument în favoarea Copilot ar fi și ajutorul oferit utilizatorilor neexperimentați, Copilot putând lua rolul unui veritabil instructor Excel, sau pentru alte aplicații din suita Microsoft Office.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult