Windows Defender este acum Microsoft Defender ATP și poate fi instalat pe Android

24.06.2020
Windows Defender este acum Microsoft Defender ATP și poate fi instalat pe Android

După ce a protejat timp de mulți ani PC-uri Windows, antivirusul gratuit dezvoltat de Microsoft reapare într-o formă reinventată, noul Microsoft Defender ATP oferind protecție anti-malware și pentru dispozitivele cu Android.

Prin noul Defender, dezvoltatorul Windows aduce sistemul Advanced Threat Protection (ATP) pe noi sisteme de operare, Microsoft Defender ATP fiind acum o soluție multi-platformă pentru protecție antivirus.

Și cum securitatea nu este tocmai unul din punctele forte ale platformei Android, soluția antivirus propusă de Microsoft este binevenită.

Din păcate, popularitatea de care se bucură a adus sistemului de operare Google și o faimă nedorită, Android fiind acum plaforma cu cea mai mare concentrație de aplicați malware, mediu preferat pentru escrocherii de tip phishing și multe altele. Deși Google elimină sute de aplicații în fiecare lună, lupta dusă este una continuă iar multe dintre aplicațiile rău intenționate ajung în cele din urmă pe dispozitivele utilizatorilor.

O mare parte din sistemul de securitate Google se bazează pe verificări automate și tehnologii AI capabile de învățare automată, pentru a bloca aplicațiile și paginile web periculoase. Din păcate strategia folosită nu mai pare să fie suficientă, Microsoft promițând să compenseze aceste neajunsuri folosind noul Defender ATP pentru Android.

Aplicația care aduce destul de mult un software antivirus tradițional adaptat la platforma mobilă, conține cam tot ce ai așteptat de la o soluție anti-malware, cum ar fi scanarea telefonului pentru malware sau detectarea tentativelor de phishing. O caracteristică destul de interesantă este modul în care Defender ar bloca accesul la anumite aplicații cu date sensibile, cum ar fi Outlook, de exemplu, atunci când detectează că au fost instalate aplicații dăunătoare, sau că telefonul a fost compromis.

Microsoft anunță, de asemenea, disponibilitatea generală a Defender ATP pentru Linux, succesorul Windows Defender putând oferi acum protecție antivirus și pentru fanii Linux.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult