Microsoft Defender, lansat ca soluție de securitate pentru Windows, macOS, Android și iOS

19.06.2022
Microsoft Defender, lansat ca soluție de securitate pentru Windows, macOS, Android și iOS

Sistemul de securitate Microsoft Defender, integrat de multă vreme în Windows, este acum disponibil și pe alte platforme, cu funcții avansate de protecție. Noua aplicație poate fi instalată atât pe PC-uri cu Windows, cât și pe sisteme cu macOS, sau telefoane și tablete cu Android și iOS. Acest nou software de securitate este însă inclus doar în abonamentele Microsoft 365, fiind indisponibil separat.

Noul Microsoft Defender este o soluție de securitate pentru toate dispozitivele

Microsoft Defender poate oferi acum protecție completă, comparabilă cu ceea ce vedem de la alte soluții concurente, precum BitDefender, NOD32 sau Kaspersky. Odată instalat, noul software poate să ofere protecție anti-malware, poate scana activ fișierele pentru fișiere malițioase sau aplicații care ar putea deschide calea către atacuri și poate oferi alerte în timp real pentru posibile pericole.

În timp ce capabilitățile Windows Defender de „antivirus” sunt disponibile pe Windows, macOS și Android, pe dispozitivele cu iOS, unde nu există „viruși”, întrucât toate aplicațiile sunt instalate din App Store, această capabilitate nu este disponibilă. Totuși, există funcții de protecție și pentru iOS, precum protecție anti-phishing atunci când navighezi pe internet într-un browser.

Utilizatorii de Microsoft 365 îl primesc gratuit

Noul antivirus este însă mai degrabă un bonus pentru cei care folosesc deja serviciile Microsoft, decât un concurent real care să intre pe piața de soluții de protecție. Cei care aveau deja abonament Microsoft 365 și nu folosesc altă metodă de protecție, ar putea încerca Windows Defender, întrucât este deja inclus în ceea ce plăteau deja. Totuși, sunt slabe șansele ca cineva să își facă Microsoft 365 special pentru acesta.

Microsoft 365 este abonamentul care oferă utilizatorilor acces la întreaga suită software Office 365, alături de 1 TB de stocare în OneDrive. Odată cu includerea Windows Defender în acest pachet, pe lângă stocare și aplicații de productivitate, acest abonament devine și unul de securitate pentru dispozitive multiple.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult