Microsoft explică lansarea lui Windows 10

03.07.2015
Microsoft explică lansarea lui Windows 10

Windows 10 va fi lansat pe 29 iulie, însă Microsoft a dezvăluit că aceasta nu va fi valabilă pentru toţi utilizatorii de Windows 7 sau 8. Pentru a evita supraîncărcarea serverelor, compania a ales să ofere upgrade-ul în valuri, începând cu cei care s-au înscris pentru a primi cele mai recente versiuni ale sistemului de operare înainte ca acestea să fie făcute publice.

Astfel, primii care vor intra în posesia versiunii finale de Windows 10 sunt membrii programului Windows Insider, care în acest moment sunt peste 5 milioane. Aceştia vor începe să primească un build final pe 29 iulie, însă nu este garantat că toţi vor primi sistemul de operare la această dată. Compania a promis că va ajusta numărul de utilizatori care vor primi Windows 10 în fiecare zi, pentru a se asigura că toţi cei care fac update au o experienţă plăcută.

Versiunea RTM va pleca în curând către integratori, care vor avea timp să livreze sisteme noi cu Windows 10 înainte de finalul verii, iar cei care deţin licenţe cu volum mare vor primi noul sistem de operare pe 1 august. De asemenea, Windows 10 va ajunge şi pe rafturile magazinelor cândva în jurul datei de 29 iulie pentru cei care doresc să cumpere pachetul retail, în format fizic.

Aceste informaţii sugerează că cei care s-au înscris pentru upgrade vor primi acces la noul sistem de operare după ce acesta este livrat către cei înscrişi în Windows Insider, care ar putea dura de la câteva zile la câteva săptămâni, în funcţie de modul în care va decurge operaţiunea. De asemenea, Microsoft asigură utilizatorii că va activa upgrade-urile pentru utilizatori doar atunci când aceştia au hardware-ul necesar pentru a putea rula Windows 10. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult