Microsoft Office are un nou font implicit: Aptos

16.07.2023
Microsoft Office are un nou font implicit: Aptos

Înlocuind predecesorii Times Roman, Arial și Calibrii, noul font Aptos ar trebui să ofere un aspect modern documentelor Microsoft Office.

Schimbarea pregătită încă din anul 2021 a inclus și o etapă de preselecție, desemnând nu mai puțin de cinci candidați pentru înlocuirea fontului învechit, Calibri. Microsoft ar fi solicitat atât părerea utilizatorilor obișnuiți, cât și experiența unor designeri cu „pedigri” precum Steve Matteson, contribuitor la dezvoltarea interfeței pentru mai multe sisteme de operare pentru PC și console de jocuri.

Potrivit descrierii oferite chiar de Microsoft, noul font Aptos, este alcătuit din forme geometrice, vine cu un design, bine definit, direct și concis. Aptos este conceput pentru a articula virbirea în limbaje și tonuri diferite, folosind un design suplu și foarte ușor lizibil, mai ales la dimensiuni mici.

Aptos se lansează acum în aplicațiile Word, Outlook, PowerPoint și Excel. În cele din urmă, va înlocui Calibri, devenind ” în următoarele câteva luni” noul font implicit pentru documente editabile cu suita de aplicații Microsoft Office. Microsoft precizează că schimbarea face parte dintr-un set de modificări mai ample pe care compania intenționează să le încorporeze cu suita Microsoft 365, cu scopul obținerii unei experiențe ”mai expresive și mai incluzive” pentru toți utilizatorii. Totuși, documentele deja create folosind actualul font implicit (ex. Calibri) nu vor fi afectate de această schimbare, rămânând de văzut dacă utilizatorii vor sesiza sau nu diferența.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult