Microsoft Office pentru Android disponibil acum în versiune finală

25.06.2015
Microsoft Office pentru Android disponibil acum în versiune finală

Versiunea pentru Android a suitei Office de la Microsoft este în sfârşit disponibilă pentru toţi utilizatorii sistemului de operare. Iniţial aceasta a fost lansată în variantă preview, exclusiv pentru tablete în luna ianuarie, iar apoi a venit şi pe smartphone-uri în luna martie. Acum însă aplicaţiile incluse în Microsoft Office pot fi instalate în forma lor finală direct din Play Store.

În termeni vizuali, aplicaţiile Word, Excel şi Powerpoint sunt aproape identice cu variantele pentru iOS, lansate cu ceva vreme în urmă, iar funcţionalitatea este identică. Avem de a face cu posibilitatea de a deschide şi edita fişiere office, cu opţiunea de a salva fişierele local, pe OneDrive sau pe Dropbox. Aplicaţiile office sunt gratuite şi pot fi folosite în scopuri personale fără restricţii.

Cei care doresc să folosească Office pentru Android în cadrul unor companii, vor trebui să dispună de o licenţă Office 365 eligibilă, pentru a putea edita, crea şi salva fişiere. Microsoft nu specifică un minim de specificaţii tehnice pentru smartphone-urile şi tabletele cu Android, însă informează pe pagina de Google Play că este nevoie de un dispozitiv pe care rulează minim Android 4.0. De asemenea, în momentul lansării Android M nu este compatibil cu suita Office.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video