Microsoft reproiectează aplicația Photos. Cum arată noua interfață și ce funcții dispar

24.09.2022
Microsoft reproiectează aplicația Photos. Cum arată noua interfață și ce funcții dispar

Microsoft a modernizat și anul trecut aplicația Photos, încercând să o potrivească mai bine cu stilul și estetica Windows 11. Noua versiune trimisă spre testare grupului de utilizatori Windows Insiders vine cu un design nou de interfață și alte îmbunătățiri.

De departe, cea mai de efect noutate este modul de afișare gallery view, oferind o experiență mult mai plăcută la vizualizarea colecțiilor de poze. Practic, în loc să te bazezi pe File Explorer, vei putea vedea directoarele cu poze organizate într-o formă mult mai eficientă și totodată plăcută din punc de vedere estetic.

Este de remarcat modul în care afișarea gallery view, grupează imaginile cu rate de aspect diferite într-un colaj fără spații goale, folosind întreg spațiul de afișare disponibil pe ecran. Totodată, este rezonabil să credem că încărcarea și derularea acestor colaje va mai rapidă decât în File Explorer, ajutând mai ales dispozitivele cu resurse limitate de procesor și memorie RAM. Dezvoltat pentru a simplifica răsfoirea, găsirea și gestionarea colecțiilor de poze, modul gallery view va fi astfel elementul central al noii experiențe Photos.

Alte îmbunătățiri sunt aduse funcție Memories, însă detaliile exacte nu au fost precizate în articolul publicat pe blog-ul Microsoft.

Există totuși și un dezavantaj, noua versiune Photos renunțând definitiv la funcția de editare video inclusă cu versiunea anterioară a aplicației. În schimb, utilizatorii sunt încurajați să folosească Clipchamp, aplicația de editare video achiziționată de Microsoft anul trecut și deja integrată cu ea mai recentă versiune a sistemului de operare, Windows 11 2022 Update.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult