Windows 11 2022 Update ridică la 20.000 suportul oficial pentru aplicații și jocuri de Android

21.09.2022
Windows 11 2022 Update ridică la 20.000 suportul oficial pentru aplicații și jocuri de Android

Distribuită deja prin intermediul Windows Update, revizia Windows 11 2022 Update îmbunătățește în mod substanțial viteza și compatibilitatea aplicațiilor de Android.

Oficial, încă la etapa de testare, suportul pentru instalarea și folosirea aplicațiilor de Android pe laptopuri și PC-uri cu Windows 11 este disponibil deja utilizatorilor din mai multe țări europene și din lume, în săptămânile următoare Microsoft plănuind să extindă acoperirea la 31 de regiuni. Astfel, dacă locuiești în Canada, Franța, Germania, Italia, Spania sau Marea Britanie poți accesa selecția de aplicații Android disponibile până acum.

Denumit Android Subsystem, acesta este în esență o adaptare a nucleului Android integrată direct cu sistemul de operare, permițând folosirea aplicațiilor de Android fără penalizări de performanță sesizabile. De altfel, inginerii Microsoft au lucrat intens și optimizarea suportului pentru accelerare hardware, crescând  de 2-3 ori viteza în jocurile de Android. Astfel, orice PC echipat cu o placă video decentă și procesor suficient de rapid ar trebui să poată rula jocuri intenționate pentru telefoane mobile, substituind interfața touch cu gampad-ul sau comenzi din tastatură (dacă dezvoltatorul jocului a inclus suport pentru acestea).

Pe lista îmbunătățirilor notabile mai intră și decodarea hardware a conținutului video și suport DRM, ceea ce însemnă că aplicațiile pentru servicii de streaming (ex. Netflix) vor putea fi (teoretic) instalate și pe PC pentru vizionarea filmelor și serialelor preferate.

Totodată, Microsoft precizează și că va face aplicațiile de Android mult mai ușor de descoperit, afișându-le la căutările inițiate pe Microsoft Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult