Microsoft rezolvă o mare problemă a serviciului Windows Update, în Windows 7 şi Windows 8.1, începând cu luna octombrie

17.08.2016
Microsoft rezolvă o mare problemă a serviciului Windows Update, în Windows 7 şi Windows 8.1, începând cu luna octombrie
Recent am instalat din nou Windows 8.1 pe PC, iar în primele ore după ce am terminat am primit aproximativ 100 de actualizări de la Microsoft. A doua zi, în timp ce lucram, sistemul m-a anunţat că urmează să se restarteze pentru a instala noi actualizări. Cum deja instalasem destul de multe, am crezut că este vorba doar de câteva, aşa că am restartat sistemul fără să mă uit la detalii. După restart am avut parte de un şoc: 254 de noi actualizări disponibile. Cum nu puteam opri computerul în timpul procesului, am aşteptat să le instaleze. A durat aproape trei ore, în timpul programului de lucru. Problema: Microsoft nu are un program stabilit după care oferă actualizări şi oferă prea multe patch-uri într-un singur pachet. 

Compania a luat o decizie care rezolvă această problemă. Utilizatorii de Windows 7 şi Windows 8.1 vor primi actualizări doar o dată pe lună începând din octombrie, anul curent. În aceste pachete vor fi incluse toate update-urile disponibile în ultimele 30 de zile, pentru cei care sunt la zi. În acest fel, utilizatorii nu vor mai fi întrerupţi de mai multe ori pe lună din lucru pentru a instala 2-3 actualizări şi nici nu se vor mai strânge suficient de multe update-uri astfel încât procesul să dureze mult, aşa cum s-a întâmplat în cazul meu.

 
În cazul în care utilizatorii nu fac, de exemplu, actualizări în luna octombrie, în noiembrie vor primi update-urile pentru luna în curs, dar şi pentru octombrie şi tot aşa. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult