Microsoft va finaliza Windows 10 în vară

10.02.2015
Microsoft va finaliza Windows 10 în vară

Windows 10 a primit deja două variante de test sub forma build-urilor „Technical Preview”, însă varianta finală a sistemului de operare Microsoft nu este atât de departe pe cât pare. Conform unor informaţii neconfirmate încă, planul este ca dezvoltarea noului Windows să se oprească în luna iunie, urmând ca varianta RTM (Ready to Manufacture) să plece spre dezvoltatorii de hardware pentru a fi implementat în noile lor produse.

Desigur, până în luna iunie vor mai exista câteva versiuni de test pentru Windows 10. Lansarea variantei Technical Preview din toamna anului trecut a fost orientată către mediul corporate. Ce-a de-a doua versiune de test din luna ianuarie s-a axat însă pe testarea funcţionalităţii pentru utilizatorii de rând. Urmează în cursul lunii februarie să apară un nou Technical Preview pentru smartphone-uri cu Windows Phone 8.1, iar în luna aprilie, în cadrul evenimentului Build, încă o variantă dedicată dezvoltatorilor de aplicaţii.

Deşi pare că Windows 10 este dezvoltat într-un ritm alert, acesta respectă întocmai planul care a stat la baza lansării lui Windows 8. Ediţia RTM a sistemului de operare precedent a fost finalizat în luna iunie, fiind apoi livrat către dezvoltatorii hardware în luna august 2012, odată cu ofertele „back-to-school”. Probabil că Microsoft va încerca să prindă aceeaşi perioadă de lansare şi în 2015, chiar dacă oficial nu există o dată stabilită.

Desigur, planurile nu pot fi întotdeauna respectate, iar dacă apar probleme neprevăzute probabil că lansarea va fi mutată. Cert este că Windows 10 va ajunge pe piaţă în 2015 şi va rula pe o plajă impresionantă de dispozitive: telefoane, tablete, computere, console Xbox, dispozitive integrate şi chiar micro-PC-uri. Până când nu vom primi declaraţii oficiale de la Microsoft, toate aceste informaţii sunt doar zvonuri şi speculaţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult