Mobile first: aplicaţiile Bing vor reveni la numele MSN şi vor fi lansate pe Android şi iOS

08.09.2014
Mobile first: aplicaţiile Bing vor reveni la numele MSN şi vor fi lansate pe Android şi iOS

Încercarea Microsoft de a deveni un furnizor complet de servicii pentru utilizatorii obişnuiţi este evident de ceva vreme, Office 365, OneNote, Skype, Outlook.com sau OneDrive fiind produse mai noi sau mai vechi care au devenit sau vor deveni disponibile pe toate platformele mobile. Odată cu venirea noului manager Satya Nadella, compania a adoptat noua strategie „cloud first, mobile first” a acestuia, iar următoarele produse software vizate pentru extindere sunt cele acoperite momentan sub umbrela Bing.

Conform unui anunţ făcut pe blogul oficial al companiei, portalul MSN va trece printr-o serie de schimbări importante, iar odată cu acestea, Microsoft va lansa şi aplicaţiile Windows Phone sau Windows 8 care depind de acesta şi pe alte platforme mobile.

MSN nu este o destinaţie comună pentru utilizatorii autohtoni deoarece acesta este, la fel ca alte produse Microsoft, localizat în mare parte doar pentru piaţa nord-americană. Noua intefaţă, aflată momentan în teste, va aduce sub ochii utilizatorilor toate serviciile pe care aceştia le folosesc frecvent, aici întrând atât cele Microsoft, cât şi cele terţe precum Facebook sau Twitter.

Mai interesant este însă faptul că aplicaţiile Bing, disponibile în acest moment pe platformele Windows Phone şi Windows 8, vor sosi şi pe iOS sau Android. Mergând pe urmele OneNote, Office Mobile sau OneDrive, produsele Weather, Finance, Health, News şamd vor fi disponibile şi pe platformele rivale, iar acestea vor pierde şi asocierea cu Bing în favoarea celei MSN.

Este interesantă revenirea la numele MSN, pe care Microsoft l-a trecut pe plan secundar acum mulţi ani în favoarea Live şi, ulterior, Bing. Care este strategia din spatele acestei mutări şi care va fi impactul asupra nepopularului motor de căutare Bing, sunt două întrebări la care Microsoft ne va răspunde cu altă ocazie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News