Mozilla a renunţat la dezvoltarea Firefox pentru Modern UI

Mozilla a renunţat la dezvoltarea Firefox pentru Modern UI

Utilizatorii care folosesc Firefox şi sistemul de operare Windows 8 probabil că au aşteptat cu interes varianta optimizată pentru mediul grafic Modern UI a faimosului browser, aceasta promiţând un mod de utilizare superior pentru cei care preferă mediul tactil. Din păcate, aceşti utilizatori sunt o minoritate, iar Mozilla Foundation a anunţat că a anulat dezvoltarea acestui produs din cauza lipsei de interes şi că preferă să se concentreze pe alte lucruri mai importante.

Mozilla Foundation şi-a anunţat intenţia de a dezvolta o versiune Modern UI pentru browser-ul său Firefox acum aproape doi ani, a lansat o versiune de test, a promis că aceasta va fi lansată în luna decembrie a anului trecut şi a anunţat ulterior că planurile de lansare au fost amânate pentru această lună. Conform declaraţiilor oficiale ale companiei, această promisiune nu va mai fi onorată în viitorul apropiat deoarece Firefox pentru Modern UI a fost tras pe o linie moartă.

Johnathan Nightingale, vice-preşedintele Mozilla Foundation, a afirmat că interesul pentru Firefox pentru Modern UI a fost foarte scăzut în timpul dezvoltării acestuia. Dacă versiunea desktop a faimosului browser atrage milioane de utilizatori, care testează sau folosesc zilnic versiunile de test ale acesteia, Firefox pentru Modern UI abia a reuşit să atragă 1000 de utilizatori pe zi. În condiţiile în care nu putea nici măcar să-şi testeze temeinic codul-sursă în condiţiile în care nu avea un număr semnificativ de utilizatori implicaţi în testare Mozilla a anunţat că renunţă pentru moment la dezvoltarea acestui produs software

Planurile nu sunt aruncate definitiv la coş, însă Mozilla nu se va mai ocupa de dezvoltarea acestui produs în viitorul apropiat chiar dacă există riscul ca Modern UI să crească în popularitate şi compania să fie lăsată în urmă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News