Mozilla Firefox renunţă la tasta „Backspace”

11.01.2021
Mozilla Firefox renunţă la tasta „Backspace”

Probabil că ai pățit și tu să tastezi ceva într-o pagină web și în loc de Enter nimerești tasta Backspace, pierzând toate datele tastate în timp ce Firefox comută la pagina anterioară.

Navigarea pe internet nu s-a schimbat prea mult de la începuturile erei internetului, multe dintre scurtăturile şi butoanele din browsere moderne fiind similare cu cele de atunci. Cu mici excepții.

Google și Microsoft au eliminat de ani buni una dintre cele mai utilizate scurtături pentru tastatură, întrucât mulţi utilizatori ajungeau să piardă datele tastate în formulare web încercând să şteargă textul introdus în căsuţe. Este evident vorba despre tasta Backspace, care era universal folosită atât pentru a şterge, cât şi pentru a te întoarce la pagina precedentă.

În mod inexplicabil, Mozilla a pus în discuție încă de acum 7 ani idea eliminării asocierii între tasta Backspace și funcția Back, însă doar rivalii mai sus menționați au făcut efectiv schimbarea.

„Pentru a preveni pierderea datelor utilizatorilor la completarea formularelor, tasta Backspace ca și comandă rapidă pentru funcția Go back one page este acum dezactivată. Pentru a reactiva această funcție puteți schimba manual parametrul browser.backspace_action la  0, din meniul about:config. Alternativ, puteți folosi comanda rapidă recomandată: Alt + Săgeată-stânga „.

Schimbarea s-a produs începând cu ediția Firefox Nightly 86.0a1, urmând să fie transpusă ți în versiunea oficială a browserului Mozilla.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult