Mozilla oprește suportul Firefox pentru Windows 7, Windows 8 și 8.1, plus unele versiuni macOS

04.06.2023
Mozilla oprește suportul Firefox pentru Windows 7, Windows 8 și 8.1, plus unele versiuni macOS
Foto: Profimedia Images

Lansat în anul 2009, Windows 7 a pierdut deja suportul tehnic din partea Microsoft, utilizatorii rămași urmând să piardă și compatibilitatea cu aplicații uzuale, precum Mozilla Firefox.

Probabil, urmărind numărul tot mai mic de utilizatori încă activi, Mozilla Foundation anunță că nu va mai lansa noi versiuni Firefox pentru PC-urile echipate cu Windows 7, Windows 8 și 8.1, respectiv, versiunile macOS 10.12, 10.13 și 10.14. Vestea bună pentru utilizatorii rămași este că pot instala în schimb versiunile Firefox ESR (Extended Support Release) sau LTS (Long-term Support), care vor mai primi actualizări esențiale de securitate până la finalul anului 2024.

Astfel, ultima versiune oficială pentru platformele vizate va fi Firefox 115, programată pentru lansare în luna iulie a acestui an. Mozilla justifică decizia luată prin faptul că Microsoft și Apple au retras deja suportul tehnic pentru aceste versiuni de OS, lipsa actualizărilor Firefox reprezentând cea mai mică problemă pentru PC-uri rămase fără acces la actualizări esențiale de securitate chiar și pentru sistemul de operare. Cert este că pentru utilizatorii acestora nu mai sunt prea multe opțiuni rămase, actualizările Microsoft Edge și Google Chrome fiind oprite pentru aceste platforme începând cu data de 15 iulie 2021, respectiv 15 ianuarie 2022 pentru Google Chrome.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult