Data la care Google Chrome nu va mai primi suport oficial în Windows 7

25.11.2020
Data la care Google Chrome nu va mai primi suport oficial în Windows 7
Foto: Profimedia Images

Windows 7 este în continuare un sistem de operare foarte popular, în ciuda faptului că dezvoltatorul Microsoft a oprit suportul tehnic pentru platformă.

Google a intenționat inițial să ofere suport pentru browserul Chrome, cel mai popular din lume, până în vara anului 2021, dar acum compania s-a răzgândit și a anunțat o nouă dată. Windows 7 are încă o cotă de 20,41% pe piața mondială a sistemelor de operare, potrivit celor mai recente date publicate de NetMarketShare.

Acum, Google a anunțat că va prelungi cu șase luni suportul pentru Chrome în Windows 7, până la începutul anului 2022, mai precis pe 15 ianuarie.

Compania a explicat că a luat această decizie deoarece migrarea spre Windows 10 a multor organizații a fost încetinită sau oprită de pandemie.

Citește și: Windows 10, compromis de hackeri, în China

Microsoft a anunțat că va opri suportul pentru browserul Edge în Windows 7 începând cu data de 15 iulie 2021. Compania nu mai oferă suport pentru sistemul de operare din 14 ianuarie 2020.

Foto: Shutterstock

„Poţi folosi în continuare Windows 7, dar, după ce suportul s-a oprit, computerul tău va fi mai vulnerabil la riscuri de securitate şi viruşi. Windows va continua să pornească şi să ruleze, dar nu vei mai primi actualizări software, inclusiv actualizări de securitate, de la Microsoft. Dispozitivele care rulează software care nu mai beneficiază de suport nu sunt protejate”, a transmis compania, la începutul anului.

Pentru cei care doresc să folosească în continuare sistemul de operare, CERT-RO recomandă utilizarea unei soluţii de securitate informatică şi a unui browser compatibil cu Windows 7, ambele actualizate la zi

Sursa: Google

CITEȘTE ȘI:

Cum poți pune un buton Show Desktop pe taskbar în Windows 10

Cum poți bloca actualizările Windows 10 pe termen nelimitat

Cum eliberezi spațiu de stocare după ce ai instalat Windows 10 May 2020 Update

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult