Newsstand de pe Android trece pe Material Design

03.10.2014
Newsstand de pe Android trece pe Material Design

Aplicaţia Newsstand de pe Android, care funcţionează ca un agregator de ştiri, a primit un facelift. Este vorba despre tranziţia la noua estetică a serviciilor şi aplicaţiilor Google, Material Design, care va fi adoptată la nivel de sistem de operare odată cu lansarea noului Android L.

Asemeni altor aplicaţii care au făcut trecerea la noua interfaţă, Newsstand oferă acum în prim-plan imagini mai mari şi foloseşte culori solide peste tot. Cu toate acestea, stratul de vopsea nou nu este aplicat doar cu scop decorativ, ci încearcă să ofere şi o utilizare mai plăcută. De exemplu, pentru revistele digitale descărcate în Newsstand, nu mai este necesară citirea articolelor asemeni unei reviste obişnuite. Articolele sunt afişate acum pe rând, limitând nevoia de a face zoom pe fiecare articol în parte.

Există acum posibilitatea de a alege mai multe tipuri de subiecte pe care aplicaţia să le urmărească, iar tranziţia între acestea se face cu o simplă glisare spre stânga sau spre dreapta. Deşi în teorie Newsstand cu Material Design oferă mai mult conţinut relevant utilizatorilor şi afişează întotdeauna imagini mari, Google susţine că aplicaţia este mai prietenoasă cu resursele, ceea ce înseamnă că oferă performanţă mai bună faţă de varianta precedentă.

Newsstand este disponibl în Google Play Store ca un download gratuit şi include acces la peste 2000 de publicaţii digitale. Ca orice update Google, este posibil să nu vedeţi noua interfaţă imediat, întrucât update-ul se face treptat. Toţi utilizatorii vor avea acces la noua interfaţă în următoarea săptămână.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult