Norton 360 este prima suită antivirus care vine cu miner de criptomonede inclus

05.06.2021
Norton 360 este prima suită antivirus care vine cu miner de criptomonede inclus

Norton 360 este genul de aplicație care vine cu totul inclus: client VPN, LifeLock, portofel de criptomonede și… modul pentru generarea monedei Etherum.

Potrivit dezvoltatorului Norton Antivirus, creșterea în popularitate a criptomonedelor ridică o sumedenie de probleme pentru fanii neinițiați, deseori ademeniți pe site-uri obscure care propun diverse aplicații pentru generarea și, eventual, stocarea de criptomonede. Așa că nu mai bine să te bazezi pe soluția dedicată girată chiar de furnizorul tău antivirus?

Norton oferă până și un portofel de criptomonede, bazat pe tehnologiile cloud ale companiei. Iar pentru ca totul să decurgă cât se poate de lin, producția Ethereum poate fi direcționată direct către un exchange preferat (de Norton), Coinbase.

Potrivi dezvoltatorului antivirus, până acum, cei interesați să mineze criptomonede folosind propriul computer erau nevoiți să apeleze la software dedicat, care de cele mai multe ori este deja etichetat de programele antivirus ca și „software potențial dăunător”, fiind prin urmare blocat și eventual șters la prima încercare de utilizare.

Astfel, preinstalarea unui client pentru generarea de criptomonede odată cu suita antivirus Norton 360 poate fi un lucru bun, doritorii fiind scutiți de multe din complicațiile activității de minare.

În practică, includerea unui generator de criptomonede la pachet cu un program antivirus este în sine o inițiativă cel puțin dubioasă, care ignoră cu totul scopul principal al unui program antivirus: protecție antivirus și securitate înainte de toate. Prin definiție, aplicațiile pentru generarea de criptomonede sunt foarte intensive cu hardware-ul pe care rulează, cauzând atât cheltuieli suplimentare prin plata facturii la electricitate, dar și prin defectarea prematură a echipamentului respectiv, rezultată din uzura accelerată.

Faptul că un producător antivirus acceptă atât de ușor să ia parte la un trend dovedit distructiv pentru mediul înconjurător, dar și potențial riscant pentru finanțele investitorilor de ocazie, este în sine un motiv de îngrijorare.

Mai departe, nu e nevoie de prea multă imaginație pentru a vizualiza cum o companie oarecare, nu neapărat Norton, ar putea propune generarea de criptomonede folosind computerele utilizatorilor, ca o modalitate de finanțare a software-ului oferit mai mult sau mai puțin gratuit. Astfel, includerea aparent inofensivă a unui client opțional pentru generarea de criptomonede poate fi considerată doar un prim pas în direcția exploatării PC-urilor utilizatorilor, ca și mijloace directe pentru obținerea de profit. Iar faptul că oferta vine de la un producător antivirus oarecum reputabil nu este tocmai un motivă de laudă la adresa acestuia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult