Nu actualizați Xiaomi Mi A3 la ultima versiune software! Update-ul ar putea să strice funcționalitatea dual-SIM

14.07.2020
Nu actualizați Xiaomi Mi A3 la ultima versiune software! Update-ul ar putea să strice funcționalitatea dual-SIM

Xiaomi nu pare să reușească să pună la punct sistemul de actualizare pentru modelele din gama Android One. Fiecare model în parte din gama Mi A de până acum a primit la un moment dat un update care a stricat o anume funcționalitate. În cazul modelului Xiaomi Mi A3, cel mai recent model cu Android One, producătorul chinez a livrat către modelele internaționale un update dedicat pieței din Mexic, care nu include funcționalitate dual-SIM.

Xiaomi Mi A3 a primit un update cu probleme

Dacă aveți un smartphone Xiaomi Mi A3 și primiți zilele acestea o actualizare software, ar fi o idee bună să nu îl instalați imediat, până când situația nu este rezolvată. Utilizatorii care au apucat să instaleze acest pachet software, care necesită un download de 1,4 GB, au sesizat câteva probleme grave, care afectează funcționalitatea telefonului.

La nivel hardware, slotul SIM-2 nu mai poate fi folosit. Motivul este faptul că telefoanele Xiaomi Mi A3 din Mexic, pentru care a fost de fapt dezvoltat update-ul. Este vorba în special despre modelele de la operatorul Telcel. În consecință, telefoanele care pe care este aplicat update-ul la versiunea software v11.0.3.0.QFQMXTC sunt setate automat pe limba spaniolă atunci când repornesc.

În cazul în care primiți un update care notează versiunea drept „v11.0.3.0.QFQMIXM”, ar putea să fiți în siguranță. Aceasta ar trebui să versiunea corectă pentru varianta internațională a telefonului. Totuși, încă nu este clar dacă acest update a fost sau nu lansat în mod oficial. Cel mai grav afectați sunt însă cei care într-adevăr foloseau funcționalitatea dual-SIM și care nu mai pot folosi decât o singură cartelă din cele două.

Xiaomi a oferit și declarații în urma acestei situații:

„Suntem conștienți de problema pe care un update software o cauzează pe câteva dispozitive Mi A3. După investigații  interne, am identificat problema tehnică care a trimis update-ul care nu era dedicat utilizatorilor din India. Această problemă a fost rezolvată pe partea noastră, iar echipele tehnice lucrează la o soluție de rezolvare a problemelor cauzate, care va fi lansată în curând.”

Din declarațiile companiei reiese că doar utilizatorii din India au primit acest update, dar este bine să verificați totuși versiunea înainte de update chiar și pe dispozitive din Europa.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult