O bancă din China a obligat companii vestice să instaleze un troian

26.06.2020
O bancă din China a obligat companii vestice să instaleze un troian

Un troian, numit GoldenSpy, a fost descoperit în aplicația oficială pentru taxe oferită de o bancă din China.

Programul a fost instalat de cel puțin două companii vestice la cerința instituției financiare, al cărei nume nu a fost făcut public, potrivit ZDNet.

Dezvăluirea a fost făcută de firma de securitate informatică Trustwave. Cele două companii occidentale sunt o firmă de tehnologie din Marea Britanie și o instituție financiară mare. Ambele au deschis recent birouri în China.

Software-ul care include troianul se numește Intelligent Tax și este produs de dezvoltatorul Aisino Corporation, apropiat de regimul comunist.

Una dintre cele două companii obligate, de banca parteneră din China, să instaleze aplicația este client al Trustwave. Programul de taxe funcționează similar cu altele de acest fel, dar include un troian ascuns.

Nu se știe exact cine l-a plasat acolo

Numit de firma de securitate „GoldenSpy”, programul dăunător îi permite unui hacker să se conecteze la sistemul Windows infectat pentru a rula comenzi sau pentru a instala alte aplicații.

Când programul Intelligent Tax este dezinstalat din sistem, troianul rămâne.

Mai mult, troianul este descărcat și instalat la două ore după ce programul de taxe este instalat în sistem. Când se întâmplă acest lucru, sistemul de operare nu afișează niciun fel de notificare.

Trustwave a anunțat că nu a reușit să își dea seama dacă troianul a fost plasat acolo de statul chinez sau este vorba despre mâna unui angajat al dezvoltatorului sau al băncii, care a acționat singur.

Firma le recomandă tuturor companiilor vestice cu birouri în China, care folosesc Intelligent Tax, să verifice dacă nu cumva sistemele lor sunt compromise cu GoldenSpy.

Foto: Pixabay

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video