O companie actualizează la Android 9 un smartphone lansat acum cinci ani

16.06.2020
O companie actualizează la Android 9 un smartphone lansat acum cinci ani

Producătorul olandez de smartphone-uri prietenoase cu mediul înconjurător Fairphone anunță că va actualiza la Android 9 un model lansat în urmă cu cinci ani.

Prezentat în 2015, Fairphone 2 este unul dintre puținele smartphone-uri din acel an care mai primesc suport software. Potrivit producătorului, aproximativ 1,1 miliarde de smartphone-uri vândute în anul respectiv sunt acum inutilizabile, iar multe dintre ele contribuie la poluarea mediului. În 2015 au fost lansate modele precum Samsung Galaxy S6, iPhone 6s sau LG G4.

Faurphone 2 a fost lansat cu sistem de operare Android 5 și a mai primit actualizările la Android 6 și Android 7.1. Compania nu a oferit actualizarea Android 8 deoarece chipsetul din telefon, Snapdragon 801, nu a mai primit suport de la producătorul Qualcomm.

O versiune beta de Android 9 este deja disponibilă. Pentru această versiune, Fairphone a trecut peste Qualcomm și a aplicat pentru a obține certificare de la Google.

Fairphone 3 primește Android 10 în acest an

Compania și-a propus să țină în serviciu smartphone-urile produse cât de mult poate. Fairphone 3 a fost lansat în 2019 și va beneficia și el de suport software pe termen lung.

Fairphone 3 este singurul smartphone din lume care a primit nota 10/10 de la organizația iFixit, pentru ușurința cu care poate fi reparat. Terminalul este realizat în mare parte din module interschimbabile.

Există module pentru display, baterie, camere, difuzor etc. Dacă o piesă se strică, cel mai probabil poate fi înlocuită de utilizator acasă.

Multe dintre materialele din care este realizat telefonul sunt provenite din surse sustenabile, iar compania lucrează doar cu fabrici care își tratează bine angajații.

Compania olandeză a anunțat că a început dezvoltarea actualizării Android 10 pentru Fairphone 3. Aceasta va fi disponibilă în acest an.

Foto: Fairphone

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult