O nouă funcție așteptată de utilizatori își va face loc în versiunea Chrome pentru Android

16.01.2024
O nouă funcție așteptată de utilizatori își va face loc în versiunea Chrome pentru Android

Versiunea pentru Android a browser-ului Chrome urmează să primească o funcție apreciată de utilizatorii variantei pentru desktop. Când o vom vedea pe telefoanele noastre mobile?

Permisiunile unice, ce erau rezervate până acum pentru aplicații, vor veni pe site-urile din versiunea browser-ului Chrome pentru Android. După ce a adăugat permisiuni unice ca opțiune pentru site-urile web în versiunea de Chrome pentru desktop anul trecut, se pare că Google va aduce funcția în Chrome și pentru Android, potrivit Android Central.

Chrome Canary, versiunea experimentală a Chrome pentru Android, acceptă acum permisiuni unice pentru site-urile web. Astfel, în momentul în care utilizatorii sunt rugați să acorde permisiuni unui site web, cum ar fi permisiunile de locație, vor avea la dispoziție următoarele opțiuni: „permiteți această dată”, „permiteți la fiecare vizită” și „nu permiteți”.

Permisiunea unică va ajunge și pe versiunea Chrome pentru Android

Această nou funcție va fi probabil bine primită de utilizatori, deoarece există o mulțime de motive pentru care ați putea dori să acordați unui site web acces temporar la o funcție a dispozitivului. De exemplu, poate doriți să oferiți unui site locația dumneavoastră pentru a vedea vremea. Cu toate acestea, probabil că nu veți dori ca acel site să aibă acces la locația dumneavoastră tot timpul.

Nu este clar când vor debuta permisiunile unice pe versiunea de Google Chrome pentru Android. Acestea ar putea apărea în versiunea stabilă a versiunii 122 a browser-ului Chrome pentru Android, despre care se spune că va fi lansată în câteva luni, dar nu există nimic programat în această direcție. Permisiunile unice vor fi foarte utile pentru a spori confidențialitatea, mai ales dacă nu doriți ca un anumit site să aibă constant acces la funcții precum locația sau la microfonul telefonului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult