O problemă din sistemul de operare Android îți poate crea probleme la serviciu: alarmele refuză să pornească

03.09.2021
O problemă din sistemul de operare Android îți poate crea probleme la serviciu: alarmele refuză să pornească

Mai mulți utilizatori de smartphone-uri din gama Google Pixel se plâng de faptul că telefoanele lor nu mai sună atunci când este setată o alarmă prin intermediul aplicației standard din Android. Nu numai că aceste alarme, odată setate nu apar pe lista de alarme care urmează să sune, dar nici nu sunt activate la ora setată și apar apoi ca alarme „ratate”. Momentan nu există nicio rezolvare care să aducă înapoi comportamentul obișnuit al aplicației.

Problemele au fost raportate pe telefoane Pixel, OnePlus și Oppo

Aceste plângeri au fost făcute pe subreddit-ul /r/GooglePixel, unde utilizatori cu telefoane de la generația Pixel 3 până la Pixel 5 au observat că telefoanele lor nu mai activează alarmele. Această situație este destul de gravă, întrucât mulți dintre utilizatorii de smartphone-uri se bazează pe funcția de alarmă pentru a se trezi dimineața pentru a pleca la serviciu. O astfel de problemă software îți poate afecta rutina zilnică și poate avea consecințe negative precum penalizări la locul de muncă.

Până acum, utilizatorii de pe Reddit au încercat diverse metode de a rezolva problema, precum ștergerea cache-ului sau restartarea telefoanelor, dar problema pare să fie aleatorie. Pentru unii dintre utilizatori o alarmă se activează, dar următoarea nu, iar pentru alți utilizatori inclusiv funcționalitatea de „Reminder” ratează notificările.

Problema pare să fie legată de aplicația Clock de la Google, integrată în Android, întrucât inclusiv utilizatori care au alte branduri de telefoane, precum Oppo și OnePlus, au raportat probleme similare.

Singura rezolvare garantată este instalarea unei aplicații alternative pentru alarme din Google Play Store. De asemenea, unii spun că alarmele care folosesc Spotify ca sunet de alertă ar putea fi problema, dar alți utilizatori spun că pățesc acest lucru și cu sunetul de alarmă implicit din aplicație.

Momentan Google nu a oferit informații despre această problemă și nici nu știm dacă se lucrează la o rezolvare permanentă.

sursa: Reddit via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult