Filtrul Photochrom de pe OnePlus 8 Pro, dezactivat din greșeală printr-un update

01.06.2020
Filtrul Photochrom de pe OnePlus 8 Pro, dezactivat din greșeală printr-un update

Situația funcției Photochrom a camerei de pe OnePlus 8 Pro este foarte ciudată. În primul rând, compania nu s-a lăudat deloc cu această funcție, care aparent poate să „vadă” prin anumite materiale subțiri. Apoi, când a fost descoperită, compania a anunțat că va scoate funcția temporar, printr-un update, dar doar în China. Se pare însă că OnePlus a lansat update-ul pentru 8 Pro și în afara Chinei, după care a retras acest update.

Noul update pentru OnePlus 8 Pro elimină funcționalitatea Photochrom

În urma plângerilor de pe rețelele de socializare din China precum Weibo, OnePlus a anunțat că va lansa o actualizare pentru sistemul de operare Hydrogen OS (versiunea din China a lui Oxygen OS). Acest update elimină funcționalitatea din aplicația de cameră „temporar”. Compania a promis că va repara comportamentul acestui filtru și că îl va reporni atunci când va fi pregătit. Totuși, OnePlus nu a făcut niciun anunț referitor la modificarea dispozitivelor din vest, echipate cu Oxygen OS.

Pe parcursul weekend-ului, mai mulți utilizatori de OnePlus 8 Pro s-au trezit cu un nou update de software care aduce sistemul la versiunea Oxygen OS 10.5.9IN11AA. Acesta ocupă aproximativ 125 MB pentru cei care sunt deja la ultima versiune de software și menționează o singură schimbare, referitoare la camera foto:

„Filtrul Photochrome eliminat temporar pentru ajustare. Această funcție este așteptată să se întoarcă în luna iunie, dar momentul exact va fi comunicat într-un anunț oficial”

Acesta este singurul mesaj pe care update-ul îl conține.

Având în vedere că un astfel de update nu era anunțat pentru telefoanele OnePlus din Europa și America, existența lui era deja ciudată. Mai ciudat face însă faptul că OnePlus a retras acest update la scurt timp după lansare. Compania nu a comunicat comunice nimic în acest sens.

Update-ul a fost retras, compania spunând că a fost lansat din greșeală

Desigur, o parte dintre utilizatori au apucat să facă acest update care, într-adevăr, elimină această funcționalitate din aplicația de cameră. OnePlus a oferit apoi o declarație oficială confirmând că este vorba despre o greșeală:

„Acest update OTA a fost lansat din greșeală pe un număr limitat de dispozitive. Vom reactiva acel filtru în următorul update OTA.”

Dacă nu ați primit acest update, telefonul vostru va funcționa la fel ca înainte. Dacă încă aveți notificarea despre acest update, o puteți ignora. Aceasta va dispărea imediat ce telefonul își dă seama că acest pachet nu mai este disponibil pe serverele OnePlus.

(via Android Police)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult