Opera a lansat Coast, un browser cu o interfaţă inovatoare pentru platformele mobile

10.09.2013
Opera a lansat Coast, un browser cu o interfaţă inovatoare pentru platformele mobile

Compania Opera Software a avut până acum o prezentă discretă pe platforma iOS, compania oferind doar produsul Opera Mini, cunoscutul browser cu procesare online. După abandonarea propriului motor de afişare Presto, compania a deveni mai atrasă de WebKit, de altfel şi singurul motor de afişare acceptat în ecosistemul software Apple, şi a lansat Coast, un browser pentru iPad cu o interfaţă minimalistă.

Spre deosebire de browser-ele cu care suntem obişnuiţi, Coast renunţă la interfaţa standard cu butoane, bară de adrese şi meniuri în favoarea unui mediu Full Screen minimalist. Pagina este afişată pe tot ecranul iar navigaţia între pagini se face numai prin mişcări de derulare laterale sau accesarea unor thumbnail-uri  deoarece nu există taburi sau butoane. Singurele elemente pentru control sunt un buton care va trimite utilizatorul înapoi în pagina principală a aplicaţiei, care oferă lista celor mai des accesate site-uri şi singura casetă text unde poate fi introdusa o adresă sau poate fi efectuată o căutare, şi un alt buton care oferă o listă rapidă a site-urilor recent vizitate.

Opera afirmă că noul Coast este rezultatul unui an şi jumătate de dezvoltare software, produsul intenţionând să ofere un mediu integral tactil care să pună în valoare ecranul spaţios al unei tablete, iar primele noastre experienţe sunt favorabile şi extrem de încurajatoare. În acest moment, Coast este disponibil doar pe tabletele iPad, însă Opera a anunţat ca acesta va poposi şi pe telefoanele iPhone sau pe terminalele Android.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News