Părintele PHP: Detest programarea și nu sunt un programator adevărat

14.10.2021
Părintele PHP: Detest programarea și nu sunt un programator adevărat
Foto: Wikipedia

Rasmus Lerdorf a devenit faimos după ce a dezvoltat limbajul de programare PHP, pe care sunt bazate 80% din site-urile de pe web.

Totuși, canadianul de origine daneză spune că detestă programarea. „Nu îmi prea place programarea. Am construit această unealtă pentru a programa mai puțin și pentru a putea să reutilizez cod”, a declarat el în 2003.

„Unealta” este limbajul de programare PHP, al cărui principal autor este Lerdorf.

Fie din prea multă modestie, fie din prea multă sinceritate, „părintele PHP” a continuat: „Nu sunt un programator adevărat. Pun lucruri împreună până când funcționează și apoi merg mai departe. Programatorii adevărați spun ‘Da, merge, dar pierzi memorie peste tot. Poate că ar trebui să remediem asta’”.

Programatorul a mai spus, în trecut, că PHP este „la fel de captivant ca o periuță de dinți”. „O folosești în fiecare zi, își face treaba, e o unealtă simplă așa că ce? Cine ar vrea să citească despre periuțele de dinți?”, s-a întrebat Lerdorf.

Spre deosebire de alte startup-uri din America, proiectul lui a fost unul cu obiective modeste. Rasmus Lerdorf spune că nu a avut intenția să creeze un nou limbaj de programare: „Nu am nici cea mai mică idee cum se scrie un limbaj de programare”.

Lerdorf este recunoscut, însă, pentru modestie și pentru faptul că preferă să crediteze alte persoane pentru realizările lui.

Sursa: Boing Boing

CITEȘTE ȘI:

Motivele pentru care co-fondatorul Ethereum renunță la monedele virtuale

Alternativă sigură la WhatsApp, bazată pe blockchain, lansată de o firmă din România

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult