Alternativă sigură la WhatsApp, bazată pe blockchain, lansată de o firmă din România

12.10.2021
Alternativă sigură la WhatsApp, bazată pe blockchain, lansată de o firmă din România

O aplicație de chat securizată, care reprezintă o alternativă la WhatsApp sau Telegram, a fost dezvoltată în România folosind tehnologia blockchain.

Firma CryptoDATA Tech, care dezvoltă în special soluții de securitate informatică, a lansat Wispr, care poate fi descărcată gratuit din magazinele virtuale de aplicații Google Play și App Store.

„Prin lansarea aplicației Wispr, dezvoltată integral în România, ne dorim să atragem atenția asupra importanței securizării transferului de informații, protecției datelor cu caracter personal și, de asemenea, ne propunem să educăm publicul larg despre importanța conceptului de intimitate digitală”, a declarat Ovidiu Toma, CEO al CryptoDATA.

Dezvoltatorul susține că „transmiterea, efectuarea și primirea de mesaje text sau audio, apeluri audio sau video și transferurile de fișiere” sunt criptate prin intermediul protocolului VOBP (Voice Over Blockchain Protocol) dezvoltat și patentat de CryptoDATA Tech.

Firma a dezvoltat inclusiv dispozitive criptate, precum smartphone-ul IMPulse K1 și laptopul BASM.

O perioadă dificilă pentru Facebook și WhatsApp

Lansarea Wispr vine într-un moment în care Facebook, compania care deține WhatsApp, se află în mijlocul unui nou mare scandal. Frances Haugen, o fostă angajată, a făcut dezvăluiri șocante despre cea mai mare rețea de socializare online din lume.

Printre altele am aflat că Facebook identifică doar o mică parte din conținutul periculos de pe platformele sale, precum discursul bazat pe ură sau dezinformarea.

Totodată, mai multe servicii deține de gigantul condus de Mark Zuckerberg nu au funcționat recent mai multe ore, iar cu această olcazie rivala Telegram a atras 70 de milioane de noi utilizatori.

CITEȘTE ȘI:

WhatsApp vine pe iPad cu aplicație nativă și suport multi-device

Prima aplicație care testează rezistența la apă a telefonului, fără apă!

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult