Poţi instala Windows 10 gratis, folosind această metodă

Poţi instala Windows 10 gratis, folosind această metodă

Chiar dacă oficial, campania pentru upgrade gratuit la Windows 10 s-a încheiat încă de vara trecută, Windows 10 încă mai poate fi instalat gatuit pe orice PC echipat deja cu o versiune de Windows 7 sau 8.1, instalat folosind o cheie de licenţă originală.

Secretul este cunoaşterea unei portiţe lăsată de Microsoft pentru upgrade gratuit la Windows 10, oficial adresată doar unei categorii restrânse de utilizatori cu deficienţe de auz. Neoficial, metoda este disponibilă oricui parcurge paşii necesari, fără ca Microsoft să impună o verificare strictă a fiecărui utilizator eligibil.

Pentru a obţine upgrade gratuit la Windows 10 tot ce trebuie făcut este să descărcăm şi instalăm utilitarul Media Creation Tool, creat de Microsoft pentru a înlesni crearea unui disk boot-abil sau stick USB conţinând kit-ul de instalare Windows 10.

Download Windows 10 USB installer

La final, sistemul de operare este instalat folosind opţiunea Upgrade, utilizatorii economisind între 119 dolari (costul unei  licenţe Windows 10 Home) şi 199 dolari (Windows 10 Pro).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult