Pune-ţi iGoogle ca Homepage în Outlook

04.11.2008
Pune-ţi iGoogle ca Homepage în Outlook

Dacă foloseşti Microsoft Outlook în rolul de client de e-mail şi, pe de altă parte, apelezi în mod frecvent la serviciul iGoogle pentru acces rapid la diverse informaţii pe care le consideri de interes, atunci poţi realiza o comuniune între cele două. Mai exact, îţi poţi pune iGoogle ca homepage în Outlook.

De ce ai face asta?

Pai pentru simplu motiv că ai la îndemână toate informaţiile şi serviciile pe care le-ai configurat în iGoogle. Acest lucru este cu atât mai util, atunci când stai mai toată ziua "cu nasul" în Outlook. Printre zeci şi sute de mail-uri îţi mai arunci din când în când privirea pe informaţiile din iGoogle, direct din Outlook.

Cum faci?

Creezi un director nou în Outlook (File, New, Folder) şi îi dai un nume, la alegere, de exemplu, chiar iGoogle. După crearea directorului, dai click dreapta pe acesta şi alegi Properties din meniu. Te duci la tab-ul Homepage, dai Paste link-ului http://www.google.com/ig în câmpul Address şi bifezi opţiunea Show home page by default for this folder. Evident, dai OK pentru a salva modificările. Astfel, de fiecare dată când dai click pe directorul proaspăt creat îţi va fi afişată pagina iGoogle.

Outlook iGoogle

Pasul al doilea este să configurezi Outlook-ul să-ţi arate pagina iGoogle de fiecare dată când deschizi programul. În acest scop urmezi calea Tools, Options, iar în fereastra de opţiuni te duci la tab-ul Other. Aici dai click pe butonul Advanced Options. Apeşi butonul Browse de sus, de la Startup in this folder, alegi directorul nou din listă şi dai OK de câte ori e necesar pentru a închide toate ferestrele de opţiuni deschise. Acum Microsoft Outlook îţi va afişa la deschidere automat pagina de iGoogle.

Outlook iGoogle

Limitări şi bug-uri

Nefiind un browser Web, ci doar un client de e-mail, nu trebuie să ai pretenţii de la Outlook să poţi utiliza iGoogle ca şi cum ai fi în Firefox sau Internet Explorer. Nu vei putea accesa majoritatea link-urilor (cu excepţia javascript-urilor deja încărcate) în Outlook, ci doar în browser. În schimb, vei putea citi şi compune mesaje în Gmail, îţi vei putea consulta agenda din Google Calendar şi citi ştirile în Google Reader. Toate astea direct în Outlook, prin iGoogle.

Outlook iGoogle

La capitolul bug-uri, din când în când este posibil să te mai sâcâie câte o eroare de rulare a scripturilor generată de "genialul" motor de randare a paginilor din Internet Explorer, folosit şi de Outlook. Însă, dacă ai noroc să-ţi apară rar această eroare, vei descoperi că este chiar util să ai iGoogle ca homepage în Outlook.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News