Samsung aduce funcțiile de pe noile Galaxy Z, Galaxy Tab și Galaxy Watch pe modelele mai vechi cu OneUI 5.1.1

16.08.2023
Samsung aduce funcțiile de pe noile Galaxy Z, Galaxy Tab și Galaxy Watch pe modelele mai vechi cu OneUI 5.1.1

Samsung a anunțat lista dispozitivelor care vor primi acces la OneUI 5.1.1, versiunea software-ului său proprietar care a fost lansată alături de noile modele Galaxy Z Fold5 și Flip5, Galaxy Tab S9 și Watch6. Majoritatea funcțiilor software noi de pe aceste dispozitive vor fi astfel livrate și către utilizatorii modelelor mai vechi prin actualizări, care vor începe să fie lansate foarte curând.

Majoritatea funcțiilor noi de pe noile produse Samsung ajung și pe cele din generații mai vechi

În cazul modelelor de telefoane pliabile, primele care vor primi update la OneUI 5.1.1 sunt Galaxy Z Fold4 și Z Flip4, care vor primi actualizarea înainte de sfârșitul lunii august. Următoarele la rând pentru update vor fi modele din gama Z Fold3 și Flip3, urmate de modelele Flip și Fold2, care le vor primi „pe rând” în săptămânile care urmează. Noutățile nu sunt majore, dar vor asigura o navigație mai simplă prin opțiunile de multitasking pentru telefoanele cu ecrane mari și vor primi câteva noutăți pentru „Flex Mode”.

În categoria tablete, seria Galaxy Tab S8 va fi prima care va primi update-urile noi. Vorbim despre Tab S8, S8+ și S8 Ultra, care vor fi urmate apoi de seria Tab S7, S7+, S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active 3 și Tab Active 4 Pro. Toate aceste modele vor primi, de asemenea, îmbunătățiri în special la capitolul multitasking, unde sunt introduse scurtături pentru transformarea unei aplicații în fereastră într-una care acoperă doar o porțiune de ecran, sau întregul ecran, cât și posibilitatea de a trage fișiere dintr-o aplicație în alta mai natural.

În cele din urmă, Galaxy Watch4, Watch 4 Classic, Watch5 și Watch5 Pro, vor primi actualizarea la cea mai noup versiune de OneUI, care adaugă Track Run pentru activități sportive, hărți din GPX File Database pentru Watch 5 Pro și posibilitatea de a controla camera de pe smartphone direct de pe ceas. Practic, dacă ai un ceas din ultimii 2 ani de la Samsung, nu există multe motive de upgrade.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult