Samsung pune sistemul de operare la dispoziție și pentru alte brand-uri de televizoare

11.10.2022
Samsung pune sistemul de operare la dispoziție și pentru alte brand-uri de televizoare

După ce LG a anunțat în urmă cu mai bine de un an că va oferi platforma software WebOS și către alte companii sub licență, pentru a permite dezvoltarea de televizoare inteligente cu software similar cu cel al modelelor sale, și Samsung anunță o inițiativă similară. Tizen OS, sistemul de operare care se mai regăsește acum doar pe televizoarele companiei, va putea fi licențiat de către alte companii terțe, oferind astfel încă o alternativă la Android și Roku, celelalte platforme majore de pe televizoare.

În curând vor apărea televizoare echipate cu Tizen OS fără sigla Samsung

Spre diferență de LG, care a pus sistemul de operare WebOS la „bătaie”, fără să confirme vreun partener, Samsung are deja o listă de companii care se înscriu în acest program. Tizen OS e va regăsi pe televizoare vândute sub brand-urile Akai, RCA, Bauhn, Linsar, Sunny și Vispera. Acesta vor fi în magazinele din Europa, Australia și Noua Zeelandă.

Pe lângă interfața Tizen, care oferă meniuri bine structurate și acces la o selecție mare de aplicații, Samsung oferă partenerilor și acces la serviciile sale proprietare, precum Samsung TV Plus, platforma sa de streaming video, la asistentul virtual Bixby și la Universal Guide, algoritmul care învață comportamentul utilizatorului pentru a-i oferi constant sugestii de conținut relevant de pe serviciile pe care le are instalate pe televizor.

Această metodă de licențiere a sistemului de operare ar putea deveni o nouă sursă de venituri pentru Samsung în zona de televizoare. Practic, nu trebuie decât să ofere software-ul pe care deja îl dezvoltă pentru produsele proprii către alte companii. Nu este clar cine se va ocupa însă de actualizări pentru televizoarele cu Tizen OS, dacă toate vor fi actualizate simultan, atunci când apare o versiune nouă, sau dacă fiecare producător în parte va dezvolta actualizări individuale pentru modelele proprii.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult