Sense 8.0: primele imagini cu interfaţa de pe HTC 10

11.04.2016
Sense 8.0: primele imagini cu interfaţa de pe HTC 10

HTC 10 va fi dezvăluit mâine, în cadrul unui eveniment de presă, iar câteva ultime detalii despre telefon au fost dezvăluite în mod neoficial. Avem astfel prima dată imagini cu noua interfaţă HTC Sense 8.0, care va schimba complet aspectul şi modul de utilizare al telefonului, faţă de generaţiile precedente.

Se pare că HTC a dezvoltat un nou concept de interfaţă „freestyle”, care oferă utilizatorilor posibilitaeta de a reorganiza widget-urile şi pictogramele de pe ecranele de pornire după bunul plac, fără să mai restricţioneze poziţiile în funcţie de o grilă virtuală. Alături de acestea, utilizatorii vor putea lipi şi „abţipilduri” virtuale, care vor oferi scurtături către aplicaţii, care se îmbină armonios cu fundalurile oferite de HTC.

Interfaţa este realizată folosind conceptele „Material Design”, culorile pastelate şi pictogramele plate fiind adoptate chiar şi de către HTC în noul Sense 8.0. Imaginile cu interfaţa au fost realizate pe un alt dispozitiv decât HTC 10, butoanele virtuale de navigaţie fiind ascunse pe noul dispozitiv. Acest lucru sugerează că Sense 8.0 va veni şi pe alte dispozitive HTC, compania oferind în general update-uri software timp de doi ani pentru fiecare model. Acest lucru înseamnă că HTC One M8 şi One M9 ar putea primi acces la noul Sense 8.0, cu tot cu suport pentru noile teme freestyle.

Vom afla mai multe detalii mâine seară, când HTC va lansa modelul „10” în mod oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult