Sistemul de operare Harmony OS de la Huawei este încă bazat pe Android

28.12.2020
Sistemul de operare Harmony OS de la Huawei este încă bazat pe Android

Sistemul de operare Harmony OS 2.0, cel pe care Huawei dorește să îl instaleze pe smartphone-urile sale în viitorul apropiat, pare să nu fi renunțat complet la „rădăcinile” din Android. Acesta este disponibil acum în China în versiune beta pentru dezvoltatorii software, însă nu toți s-au apucat de scris aplicații. Unii dintre cei care au acces la acest software au început să „sape” puțin prin sistemul de operare și au descoperit că Harmony OS 2.0 este într-adevăr diferit de Android-ul de la Google, dar are încă „rămășițe” din acesta.

Faptul că Harmony OS încă folosește ca bază Android va asigura o tranziție mai ușoară

Este clar că Huawei plănuiește să înlocuiască Android cu Harmony OS, însă cele două sisteme nu sunt atât de diferite în prezent. Compania pare să plănuiască să asigure o tranziție mai ușoară, oferind o compatibilitate limitată cu sistemul de operare Android. Practic, la bază, codul Harmony OS este derivat tot din Android, însă Huawei are mai mult control asupra direcției în care sistemul de operare poate să se dezvolte de acum înainte.

De altfel, inclusiv anumite mesaje de eroare, cât și compatibilitatea cu ADB, sunt aproape identice cu cele de pe Android.

harmony os android

Astfel, compania va putea oferi utilizatorilor din prima zi de Harmony OS pe smartphone acces la întreaga colecție de aplicații de pe Huawei AppGallery. De asemenea, serviciile Huawei (HMS), care reprezintă o alternativă la serviciile Google, vor putea fi instalate pe Harmony OS imediat, fără a fi necesare prea multe modificări.

Asta va fi o veste bună și pentru dezvoltatorii software, care nu vor trebui să își modifice codul foarte mult pentru a putea oferi aplicații pe noua platformă software de la Huawei.

Desigur, în timp, platforma ar putea evolua pentru a se separa complet de Android, însă, momentan, cele două sisteme de operare au încă multe în comun.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult