Sistemul de operare OS X de la Apple ar putea fi redenumit în MacOS

15.04.2016
Sistemul de operare OS X de la Apple ar putea fi redenumit în MacOS

Apple ar putea schimba numele sistemului său de operare, OS X, înapoi în MacOS. Compania a lansat OS X în urmă cu 15 ani, preferând să lanseze actualizări iterative la distanţe scurte decât să încercerce să reinventeze interfaţa şi să adauge funcţii noi odată la câţiva ani. Având în vedere că s-a ajuns deja la versiunea OS X 10.11, este foarte posibil ca decizia de a adopta vechea denumire este influenţată şi de faptul că ne apropiem cu paşi repezi de versiunea 11, iar logo-ul „OS XI” nu ar avea acelaşi impact în marketing.

Cu toate acestea, schimbarea numelui sistemului de operare pentru dekstop nu este o mişcare deloc surprinzător. Apple a lansat în ultima perioadă mai multe variaţii de iOS, cu nume diferite, în funcţie de tipul dispozitivului pe care rulează. Astfel au apărut watchOS şi tvOS, deci MacOS ar merge în aceeaşi direcţie: ar descrie sistemul de operare care rulează pe computerele Mac şi Macbook. Se pare că Apple a început deja să denumească OS X intern drept MacOS, un document care face referire la politica de protecţie a mediului a companiei referindu-se la sistemul de operare desktop în acest fel.

De asemenea, câteva secţiuni ale documentaţiei pentru dezvoltarea de aplicaţii foloseau deja această denumire. Dacă într-adevăr Apple va modifica numele sistemului de operare, anunţul oficial va fi făcut în cadrul evenimentului WWDC, unde Apple prezintă an de an noile versiuni ale sistemelor sale de operare. Probabil că noul nume va aduce de la sine şi alte schimbări importante, precum o interfaţă nouă şi funcţii noi, probabil împrumutate de pe dispozitivele mobile cu iOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult